Gemeente Noordwijk

Programmamanager versnellingsopgave wonen

36 uur per week

€ 5070 - € 6862

Gemeente Noordwijk zit dicht op de lokale woningbouwmarkt en maakt zich hard om haar woningvoorraad te vergroten met betaalbare en juiste woningen. Als programmamanager ben jij dé regievoerder op nieuwe woningbouwontwikkelingen in Noordwijk. Jij bent degene die als aanjager en coördinator versnellingskansen ziet en verzilverd. Hierdoor draag je bij dat iedere inwoner een passende woning heeft! 

Wat ga je doen?

Je stuurt het programma voor de versnellingsopgave wonen aan met als doel de beoogde resultaten zoals geformuleerd in de vastgestelde bestuursopdracht te realiseren (Woningbouwplannen Noordwijk | Gemeente Noordwijk). Je zorgt voor het waarborgen van de integraliteit tussen de verschillende taken en werkzaamheden binnen het programma.  

Je stemt intern en extern af om de beoogde woningbouwdoelen samen met o.a. woningbouwcorporaties en ontwikkelende marktpartijen te realiseren. Ook heb je een verbindende rol om samen met de collega’s van het opgaveteam Asiel en migratie voor een integrale aanpak van de totale woonopgave te zorgen. Daarbij ben je aanspreekpunt voor de ambtelijke en bestuurlijke opdrachtgever. Tot slot weet je het lerend vermogen van het team te organiseren en stimuleren over de opzet en doel van het programma.  

Wat kan jij van ons verwachten?

Een baan met uitdagingen én kansen! Werken bij een gemeente is nooit saai en een dag van een programmamanager is altijd anders. De gemeente Noordwijk kent een gezellige, informele sfeer waarbij we samen de beste dienstverlening voor onze inwoners nastreven. Daarnaast investeren we samen we in jouw eigen ontwikkeling. Dit doen we onder andere door een breed aanbod via de Noordwijk Academie.  

Daarnaast bieden we:  

  • Afhankelijk van jouw ervaring een maandsalaris van maximaal € 6.862,- (schaal 12) bij een fulltime dienstverband; 
  • Individueel keuzebudget van 17,65% dat je naar eigen inzicht inzet, bijvoorbeeld voor extra salaris of vakantiedagen;  
  • Een jaarcontract. Bevalt het van beide kanten? Dan ontvang je een vast contract;  
  • Een goede werk-privébalans met onder andere ruime verlofmogelijkheden en de flexibiliteit je werkweek zelf in te richten;  
  • Thuiswerkvergoeding en budget om jouw thuiswerkplek goed in te richten.  

Samen Noordwijk. Voor en met elkaar!

De gemeente Noordwijk is in 2019 ontstaan na fusie met de gemeente Noordwijkerhout en De Zilk. Met 350 betrokken collega’s vormen we een compacte organisatie. Samen zetten we ons in voor ruim 45000 inwoners, verenigingen en ondernemers. Een ambitieuze en dynamische omgeving die nog volop in ontwikkeling is.

Je plek in de organisatie

Als programmamanager versnellingsopgave wonen kom je terecht in cluster Ruimtelijk beleid en regie, maar jouw functie is cluster overstijgend. Je werkt samen met collega’s in andere clusters, bijvoorbeeld Asiel en migratie en daarnaast ben je veel te vinden ‘in het veld’.  

Wat verwachten wij van jou?

Als programmamanager ben je een verbinder en motivator pur sang. Je hebt passie voor je vak als programmamanager, weet wanneer er op strategisch niveau geschakeld moet worden en kan collega’s enthousiasmeren. Als voorgenomen plannen om aanpassing vragen, dan acteer je op flexibele en creatieve wijze. 

Daarnaast: 

  • Heb je een relevante wo-opleiding afgerond;  
  • Kun je analytisch en integraal denken en boven de vakgebieden en belangen uitstijgen;  
  • Kun je dwarsverbanden leggen met ontwikkelingen binnen de gemeente of de regio;  
  • Heb je enkele jaren relevante ervaring in een vergelijkbare rol, zoals programmamanager of projectmanager 

Is dit jouw nieuwe baan?

Is je belangstelling gewekt, maar wil je eerst sfeer proeven of heb je nog vragen over de functie? Neem dan contact op met Ingrid Leemans, clustermanager, via telefoonnummer 071-3660457.  

Heb je vragen over jouw sollicitatie of bijvoorbeeld de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Shara van der Ploeg, recruiter via 071-3660025 of wervingenselectie@noordwijk.nl 

Na jouw reactie ontvang je van ons een bevestigingsmail. Wij hebben geen vaste dag gereserveerd voor de sollicitatiegesprekken. Wij prikken namelijk graag samen met jou een datum om verder te praten.   

De vacature wordt gesloten wanneer wij een geschikte nieuwe collega hebben gevonden.  

Vacature delen op:

Referentienummer:

2024062

Werkuren:

Fulltime

Vacatureniveau:

WO

Aantal uur:

36 uur

Vakgebied:

Ruimtelijk beleid en regie

Competenties:

Creativiteit
Flexibiliteit
Integriteit
Klantgerichtheid
Omgevingsbewustzijn
Resultaatgerichtheid
Samenwerken
Verantwoordelijkheid

Locatie:

Noordwijkerhout

Contactpersonen:

Ingrid Leemans

tel.: +31 71 3660 457

Kantooradres:

Herenweg 4 2211 CC Noordwijkerhout

Locatie: