Gemeente Noordwijk

Adviseur Wonen

30 - 36 uur per week

€ 3.944 - € 5.691

Start jij binnenkort als onze Adviseur wonen?

Als beleidsadviseur wonen ben je dé spin in het web als het gaat om vraagstukken op het gebied van wonen. Je stemt intern en extern af om de beoogde doelen van de gemeente Noordwijk samen met o.a. woningbouwcorporaties te realiseren. Jij bent degene die bijdraagt aan het fijn kunnen wonen in de gemeente Noordwijk voor iedereen. Ook in de regio ben je aan zet als het gaat om volkshuisvestingvraagstukken en de afstemming met gemeenten en de provincie. Echt een baan met uitdagingen én kansen. Solliciteer snel en ga aan de slag bij de gemeente Noordwijk.

Wat ga je doen?

Noordwijk kent, net als vele andere gemeenten, een uitdaging als het gaat om realisatie, beheer en het gebruik van de beschikbare woningen in de gemeente. Om te zorgen dat de woningvoorraad toekomstbestendig is en blijft, ben jij als adviseur wonen een belangrijke schakel zowel binnen als buiten de organisatie.

Intern zorg je voor een goede afstemming, en het borgen van de verschillende beleidsdoelen als het gaat om sociale huur, goedkope koop en middelhuur. Ook sta je aan de lat als het gaat om het signaleren van kansen bijvoorbeeld rondom subsidies en de verantwoording daarvan.

Extern fungeer je als accounthouder richting de woningbouwcorporaties, Stek en Padua, en houd je de regie op de prestatieafspraken, zorg je voor regionale afstemming en neem je deel aan de bouwtafel samen met de verschillende partners en stakeholders. Ook zorg je ervoor dat de prestatieafspraken meerjarig worden vastgelegd en ben je de verbindende schakel tussen de buitenwereld en de interne organisatie en het bestuur.  

Je gaat doen waar je goed in bent. Namelijk het adviseren bij vraagstukken en beleid op het gebied van wonen. Daarbij zorg je voor afstemming en samenhang op het gebied van beleidsnota’s, woningbouwcorporaties en ruimtelijke projecten.

Als adviseur wonen ben je verantwoordelijk voor het opstellen van beleidstukken en nauw betrokken bij de uitvoeringsvraagstukken die daaruit voortkomen. Je adviseert, regisseert en stemt af met je collega’s van het team wonen, de collega’s bij projectontwikkeling en die van ruimtelijke ordening. Dit allemaal om te komen tot beleid dat haalbaar en uitvoerbaar is. In het verlengde daarvan zorg je dat ook de afstemming met de woningbouwcorporaties en het gemeentebestuur goed verloopt om zo te komen tot prestatieafspraken die bijdragen aan de realisatie van de woon- zorgvisie Noordwijk. 

Wat vragen we?

Jij weet wat ons team Ruimtelijk beleid en regie (RBR) nodig heeft. Je hebt enthousiasme voor je vak en werkt graag samen om tot een goed resultaat te komen. Je bent analytisch sterk, in staat integraal te denken, boven de vakgebieden en belangen uit te stijgen en dwarsverbanden te leggen met ontwikkelingen binnen de gemeente of de regio.

Daarnaast...

  • Heb je minimaal een afgeronde hbo-opleiding in de richting bestuurskunde, sociale geografie of planologie;
  • Beschik je over kennis van de wet- en regelgeving rondom wonen en volkshuisvesting;
  • Heb je relevante ervaring in een vergelijkbare rol opgedaan.

Wat kan jij van ons verwachten?

Jouw functie is onderdeel van het team Ruimtelijk beleid en regie. Een mooie uitdaging voor jou! Werken bij een gemeente is dan ook nooit saai. De gemeente Noordwijk kent een gezellige, informele sfeer waarbij we samen de beste dienstverlening voor onze inwoners nastreven. Daarnaast investeren we samen in jouw eigen ontwikkeling. Dit doen we onder andere door een breed aanbod via de Noordwijk Academie.

Naast jouw persoonlijke ontwikkeling bieden we:

  • Afhankelijk van jouw ervaring een maandsalaris van maximaal € 5.691,- (na cao-verhoging van 1 oktober 2024, schaal 10A) bij een fulltime dienstverband;
  • Individueel keuzebudget van 17,65% en goede pensioenopbouw;
  • Een jaarcontract. Wederzijds tevreden na een jaar?  Dan volgt een vaste arbeidsovereenkomst;
  • Een goede werk-privébalans;
  • Ruime verlofmogelijkheden en de mogelijkheid om thuis te werken.

Samen Noordwijk. Voor en met elkaar!

De gemeente Noordwijk is in 2019 ontstaan na fusie met de gemeente Noordwijkerhout en De Zilk. Met 350 betrokken collega’s vormen we een compacte organisatie. Samen zetten we ons in voor ruim 45000 inwoners, verenigingen en ondernemers. Een ambitieuze en dynamische omgeving die nog volop in ontwikkeling is.

Is dit jouw nieuwe baan?

Upload dan jouw motivatiebrief en CV. Wie weet, verwelkomen we jou binnenkort als onze nieuwe collega!

Wij hebben geen vaste dag gereserveerd voor de sollicitatiegesprekken. Wij prikken namelijk graag samen met jou een datum om verder te praten.  

Heb je vragen over de vacature, of wil je sfeer proeven? Aarzel dan vooral niet en bel naar Ingrid Leemans, Clustermanager, via 071-3660 000.

Heb je vragen over jouw sollicitatie of bijvoorbeeld de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Shara van der Ploeg, Recruiter via 071-3660025 of wervingenselectie@noordwijk.nl.

 

Vacature delen op:

Referentienummer:

2024036

Vacatureniveau:

HBO

Aantal uur:

30-36 uur

Vakgebied:

Ruimtelijk beleid en regie

Competenties:

Creativiteit
Flexibiliteit
Integriteit
Klantgerichtheid
Omgevingsbewustzijn
Resultaatgerichtheid
Samenwerken
Verantwoordelijkheid

Locatie:

Noordwijkerhout

Contactpersonen:

Ingrid Leemans

tel.: +31 71 3660 000

Kantooradres:

Herenweg 4 2211 CC Noordwijkerhout

Locatie: