Gemeente Noordwijk

Opgavemanager asiel en migratie

32 - 36 uur per week

€ 5070 - € 6862 

In de gemeente Noordwijk zien we de opvang en huisvesting van verschillende doelgroepen nieuwkomers niet langer als een crisis. Het realiseren en beheren van opvanglocaties en huisvesting, het inschrijven in de BRP en de activering naar (vrijwilligers)werk zien wij als een structurele taak. Daarom zijn wij op zoek naar een Opgavemanager die zich wil bezighouden met de uitvoering en doorontwikkeling van het programma asiel en migratie en het borgen ervan in de organisatie. 

Wat ga je doen?

De vluchtelingenproblematiek en de huisvesting voor diverse doelgroepen blijft een urgent onderwerp en daarom kiezen we lokaal voor een programmatische aanpak en organisatie op asiel en migratie.

Als Opgavemanager werk je met een multidisciplinair samengesteld opgaveteam. We werken opgavegericht aangezien de maatschappelijke opgave volop in beweging is. De bestuursopdracht asiel en migratie dient als leidraad. Naar aanleiding van de behaalde resultaten, zoals de oplevering van een nieuwe gemeentelijke opvanglocatie voor Oekraïense ontheemden, wordt de opdracht geëvalueerd en herijkt. Ook diverse ontwikkelingen spelen hierin een rol. Denk aan de invoering van de Spreidingswet per 1 februari 2024, het landelijke Hoofdlijnenakkoord van PVV, VVD, NSC en BBB en de door het college voorgenomen woningbouwontwikkeling in combinatie met asielopvang op de Achterweg: Ontwikkelingsplan Achterweg - Gemeente Noordwijk.

Dit houdt in:

  • Strategische advisering en informatievoorziening college, raad en directie op de opgave asiel en migratie;
  • Verantwoordelijk voor de voortgang, realisatie en bijsturing van het overall programma asiel en migratie;
  • Inhoudelijk en op coachende wijze aansturen van het multidisciplinair samengestelde opgaveteam, hierbij regie houden en prioriteiten stellen. Tevens inhoudelijk sparringpartner voor de teamleden;
  • Het verder vormgeven van de manier van werken en het verder uitbouwen van de samenwerking met de beleidsclusters/teams;
  • Deelbudgethouder en daarmee samenhangende taken voor de P&C Cyclus;
  • Regionale samenwerking Holland Rijnland en sub regionaal in Duin- en Bollenstreek op strategisch niveau;
  • Vertegenwoordiging van de gemeente Noordwijk op asiel en migratie op strategisch niveau (lokaal tot landelijk);
  • Opbouwen en onderhouden van een netwerk van externe samenwerkingspartners op strategisch niveau zoals COA, Provincie Zuid-Holland en ministeries BZK, V&J en Asiel & Migratie.

Waar kom je te werken?

De Opgavemanager asiel en migratie is ambtelijk opdrachtnemer van de opgave asiel en migratie (bestuursopdracht). Ambtelijk opdrachtgever is de concerndirecteur. Je komt te werken in het opgaveteam asiel en migratie, een gedreven en informeel team van acht collega’s. Het team voelt zich verantwoordelijk, helpt elkaar graag en heeft oog voor elkaar. Het team werkt doorgaans de dinsdag en donderdag op kantoor.

Wat kan jij van ons verwachten?

Een mooie kans om jouw ervaring, kennis en expertise in te zetten voor een maatschappelijk, relevant en actueel vraagstuk.

Daarnaast bieden we:

  • Een maandsalaris van maximaal € 6862,- (na cao-verhoging van 1 oktober 2024) bruto per maand (schaal 12) bij fulltime dienstverband;
  • Een individueel keuzebudget van 17,65%;
  • Goede arbeidsvoorwaarden en pensioenopbouw;
  • Uitgebreide ontwikkelmogelijkheden.

Samen Noordwijk. Voor en met elkaar! 

De gemeente Noordwijk is in 2019 ontstaan na fusie met de gemeente Noordwijkerhout en De Zilk. Met 350 betrokken collega’s vormen we een compacte organisatie. Samen zetten we ons in voor ruim 45000 inwoners, verenigingen en ondernemers. Een ambitieuze en dynamische omgeving die nog volop in ontwikkeling is.

Wat verwachten wij van jou?

  • Hbo / wo werk- en denkniveau;
  • Meerdere jaren ervaring in een vergelijkbare rol, denk aan Programmamanager, Projectleider, Opgavemanager of Procesmanager;
  • Ervaring binnen (of voor) een gemeente of soortgelijke politiek-bestuurlijke omgeving;
  • In ieder geval affiniteit met het onderwerp asiel en migratie. Ervaring is natuurlijk welkom!
  • Je beschikt over uitstekende ontwikkelde politiek bestuurlijke adviesvaardigheden waarmee je gemakkelijk kunt schakelen bij uiteenlopende standpunten;
  • Je bent tot slot vasthoudend, maar ook veerkrachtig. Je beweegt mee met de situatie en laat je niet uit het veld slaan als het tegenzit of als plannen worden gewijzigd. Jij ziet dit juist als een uitdaging!

Solliciteren?

Is je belangstelling gewekt, maar heb je nog vragen over de functie?

Neem dan contact op met Julie Merks, Directeur, via telefoonnummer 071-3660101. In haar vakantie (tot en met 20 september) kun je contact zoeken met Paz Campos Ponce, Clustermanager, via 071-3660275.

Heb je vragen over jouw sollicitatie of bijvoorbeeld de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Shara van der Ploeg, Recruiter via 071-3660025 of wervingenselectie@noordwijk.nl.

De sluitingsdatum is 30 september.

Vacature delen op:

Referentienummer:

2024056

Vacatureniveau:

HBO

Aantal uur:

32-36 uur

Vakgebied:

Asiel en Migratie

Competenties:

Creativiteit
Flexibiliteit
Integriteit
Klantgerichtheid
Omgevingsbewustzijn
Resultaatgerichtheid
Samenwerken
Verantwoordelijkheid

Locatie:

Noordwijk

Contactpersonen:

Julie Merks

tel.: +31 71 3660 101

Kantooradres:

Voorstraat 42 2201HW Noordwijk

Locatie: